20 de ani de ANTIPYR 20 de ani de ANTIPYR
SIMTEX-OC ISO 9901 Registered C.1462.1

Montaj si intretinere

pentru sistemele si instalatiile de limitare si stingere a incendiilor

Antipyr fiind societate atestata in acest sens, poate asigura montajul si intretinerea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, respectand legislatia romaneasca (P-118, NP-086-05, etc.), iar la solicitare si cea internationala pentru a raspunde unor pretentii suplimentare.

Incendiul, ca proces de ardere, este o reacţie de oxidare, însoţită de degajare de căldură şi lumină.

Incendiul este posibil doar în prezenţa materialelor carburante şi a oxigenului, peste temperatura de aprindere (triunghiul focului). Un incendiu poate fi lichidat fie prin îndepărtarea materialelor carburante din zona de ardere, fie prin reducerea cantităţii de căldură sau oxigen până sub limitele la care reacţia de oxidare încetează. Reducerea în zona de ardere a cantităţii de căldură sau oxigen este acţiunea principală a instalaţiilor de stingere a incendiilor.

Tipurile de instalatii montate de catre noi:

 1. Instalatii de hidranti interiori si exteriori:
  Instalatii de hidranti interiori si exteriori
 2. Instalatii de sprinkler, drencer si apa pulverizata

   Sprinkler

  Toate racordarile sunt cu filet si canelate.
 3. Instalatii si sisteme de stingere cu gaz inert, pulberi si aerosoli:

  Sistemele de stingere cu pulberi, gaze si aerosoli – sunt utilizate in spatii unde apa ar avea un effect distructiv : arhive, camere de servere, muzee. Desi pretul lor este superior celor cu apa, efectul obtinut este mult mai bun in conditiile in care nu sunt afectate obiectele protejate.

  Sistemele de stingere uzuale sunt cu FM 200(heptafluoretan), PROINERT ( gaze inerte), CO2 ( dioxid de carbon) si aerosoli. In functie de specificul obiectivului, de volumul spatiului protejat si de frecventa teoretica a descarcarilor sistemului se opteaza pentru un anumit sistem de stingere.

  1. Cu gaz inert

   Sistem de stingere a incendiilor, cu gaz inertPrincipiul de functionare
   La detectarea incendiului de catre sesizorul de foc (1) sau prin actionarea manuala a butonului (2), unitatea centrala (3) declanseaza avertizarea optica (4) si sonora (5). Dupa o anumita perioada de timp, ventilul buteliei (6) se deschide si inunda prin duzele (7) amplasate in tavan sau podea

   FM 200 (KD-200) este un gaz ecologic recunoscut pe plan mondial, care realizeaza stingerea prin racirea focarului. Gazul este incarcat in 8 tipodimensiuni de butelii cuprinse intre 4,5 - 272 kg, la o presiune de 25 bar.

   • declanseaza in mai putin de 10s;
   • nu necesita evacuarea persoanelor din incapere pe perioada stingerii;
   • se utilizeaza o cantitatea mica de gaz pentru stingere, rezultand un spatiu mic ocupat de buteliile de FM 200;
   • este foarte bun in stingerea incendiilor aparute la instalatii electrice si electronice.
  2. Cu aerosoli

   Generatoare de aerosoli:

   • reprezinta o modalitate rapida si eficienta de stingere a incendiilor de tip gazos, lichid si solid;
   • nu afecteaza obiectele protejate si reduc considerabil pagubele materiale;
   • ocupa un spatiu foarte mic;
   • reactia de inhibare chimica a procesului de ardere nu diminueaza nivelul de oxigen din incaperea respectiva;
  3. Cu CO2

   Face parte din categoria instalaţiilor de stingere volumică a incendiului, reducând conţinutul de oxigen din încăperea protejată sub limita de 15% (la care încetează procesul de ardere).

   Funcţionarea tuturor instalaţiilor de stingere volumică este periculoasă pentru oameni, fapt pentru care, ele nu se utilizează în încăperile de locuit şi serviciu. Pornirea instalaţiei este precedată obligatoriu de semnalizări de avertizare optică şi acustică.

   Instalaţia reduce conţinutul de oxigen din încăperea protejată, înlocuindu-l parţial cu dioxid de carbon, inert la ardere.

 4. Si alte tipuri de instalatii si sisteme de limitare si stingere a incendiilor.
Personalul societatii este absolvent al unor cursuri de pregatire speciala, fiind in masura sa rezolve cele mai complexe situatii, care pot fi solicitate de catre beneficiar.

Pentru mentenanta sistemelor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu:

Se efectueaza lucrari periodice de verificare si intretinere stipulate in NP 086-05 si instructiunile emise de proiectanti si producatori de catre personal anume pregatit si instruit.

SC Antipyr Plus SRL
Str. Gheorghe Doja, Nr 136, Arad
Tel/Fax: 0257/280908
Tel/Fax: 0257/285685
Email: info@antipyr.ro
S.C. Antipyr Plus S.R.L. - Str. Gheorghe Doja, Nr 136, Arad